Jouw oude waterkoker is een Quooker waard! Klik hier

Menu

Maak een afspraak

SieMatic Classic verbindt klassiek en modern tot persoonlijk interieur

Keur Keukens is al jaren een vertrouwd adres voor SieMatic keukens. In onze showroom ontdekt u de SieMatic CLASSIC Collection op z’n mooist. We presenteren u altijd de nieuwste ontwerpen.  

Tijdens een bezoek aan onze SieMatic keukens showroom maakt u ook kennis met onze unieke werkwijze die u jarenlang zal ontzorgen. Vanaf de aanschaf van uw SieMatic keuken, het traject na-handtekening tot en met perfecte montage en service.

Bekijk ook de andere SieMatic stijlen, blader door de SieMatic Classic brochure, lees meer over ons bedrijf of maak een showroomafspraak voor meer inspiratie en deskundig advies.

SieMatic-Classic-keuken-met-eiland

In de showroom: nieuwste inspiratie

Onze showroomkeukens tonen u de nieuwste SieMatic kleuren, materialen en afwerkingen. U doet zo altijd inspiratie op tussen actuele SieMatic ontwerpen die gepresenteerd worden in een stijlvolle ambiance.

Een van de nieuwste afwerkingen die u in onze showroom kunt bewonderen is de SieMatic AntiPrint-coating. Dit voorkomt vingerafdrukken op hoogwaardige matte oppervlakken in SieMatic SQ-lak of de nieuwe zijdeglans SieMatic SimiLaque.

De SieMatic AntiPrint-coating is zowel beschikbaar in het SieMatic ColorSystem als in de 1950 NCS-tinten van het SieMatic Individual ColorSystem.

SieMatic keuken in de Classic Collection
SieMatic Classic Collection is gebaseerd op de Beaux Arts principes

Ontdek uw lifestyle in de SieMatic CLASSIC

Lifestyles vormen de inspiratiebronnen voor de SieMatic concepten PURE, CLASSIC en URBAN. Niet de keuken zelf staat in deze collecties centraal, maar de mens, vanuit wiens behoeftes en leefpatroon de keuken wordt gevormd.

De SieMatic lifestyle CLASSIC is een compleet ruimteconcept dat samen met gerenommeerde internationale ontwerpers is ontwikkeld.

Dit concept van SieMatic volgt, evenals de PURE en de URBAN, actuele lifestyle- en interieurtrends en maakt het mogelijk om keukens te ontwerpen die flexibel zijn, precies afgestemd op uw persoonlijke smaak.

De indelings- en ontwerpprincipes van de CLASSIC zijn gebaseerd op de exclusieve SieMatic CLASSIC BeauxArts collectie. Deze collectie is vernoemd naar de beroemde architectuurstijl die rond 1900 alle geldende regels doorbrak.

Stijlen, vormen, kleuren en materialen, symmetrie en asymmetrie: u mag alles combineren tot een keuken die u ideaal vindt.

De lifestyle CLASSIC biedt mogelijkheden die veel verder gaan dan het traditionele keukenontwerp en geven alle ruimte aan persoonlijke invulling.

Kenmerkend voor de CLASSIC is het samenspel tussen stijlen en schijnbaar tegenstrijdige elementen zoals klassieke en minimalistische elementen in een harmonieus geheel.

SieMatic keuken in de Classic collection met Chinese bruidkast

De CLASSIC verwijst naar traditie en het ambachtelijk toepassen van eerlijke en authentieke materialen en vertolkt deze in tijdloos elegant Kitchen Interior Design, voortkomend uit individuele uitingen van persoonlijkheden.

SieMatic-CLASSIC
SieMatic-CLASSIC

SieMatic keukens, de voordelen van de CLASSIC

De CLASSIC verbindt oude en nieuwe waarden op elegante wijze tot uw persoonlijke klassieke interieurdesign:

 • Fijnzinnige ontwerpen worden verrijkt met extravagante elementen.
 • De combinatie van moderne elementen zoals glas en glanzende materialen brengen lichtheid en transparantie aan kenmerkende klassieke details zoals geprofileerde fronten. Denk aan bijvoorbeeld de grafisch heldere kastelementen in matzwart uit de SieMatic kleuren collectie en de toepassing van edelstaal.
 • Hierdoor verkrijgt elk ontwerp een moderne uitstraling. Evenals de manier waarop een praktische thee- en koffiekeuken is vorm gegeven, bestaande uit in de muur verzonken kasten. Wanneer zij niet gebruikt wordt is ze nauwelijks zichtbaar, subtiel verborgen door een schuifsysteem.
SieMatic keukens in de Classic collection met lades voorzien van binnenlades
SieMatic Classic keuken
 • Fronten met gefacetteerde lijsten en de symmetrische opstelling van de meubels zijn klassieke thema’s die SieMatic verwerkt in de CLASSIC collectie.
  SieMatic combineert deze klassieke esthetiek met moderne functionaliteit op een contrasterende wijze zoals matte en glanzende oppervlakken, lichte en donkere materialen, gladde en geprofileerde fronten, als greeploze keukens of met SieMatic handgrepen
 • Schuifdeuren van verfijnd marmer die visueel massief lijken, openen en sluiten verrassend licht: klassiek design met praktisch gemak
 • Indelingsprincipe gebaseerd op Beaux-Arts: Stijlen, vormen, kleuren en materialen, symmetrie en asymmetrie: u mag alles combineren tot een keuken die u ideaal vindt.

Een opvallend keukenmeubel binnen de SieMatic-lifestyle CLASSIC is de klassieke Chinese bruidskast. Op het edele fineer ‘zwartmat eiken’ zet het beslag, zoals grepen en knoppen in gepolijst nikkel, glanzende accenten.

Deze bijzondere, gestileerde interpretatie van een klassiek meubel verleent het interieur elegante huiselijkheid en vormt het bewijs dat pure elegantie en gezelligheid geen tegenpolen zijn.

Ook in functioneel opzicht is de kast een bijzonderheid: hij biedt veel opbergruimte en is op verschillende manieren inzetbaar: als servieskast, als koel- en vrieskast of als een combinatie van beide.

Een Chinese bruidskast uit de SieMatic Classic Collection
SieMatic Classic interieur met natuursteen en klassieke elementen

De betrouwbaarste SieMatic keukenspecialist

Keur Keukens onderscheidt zich sterk van andere SieMatic keukenzaken met een unieke werkwijze om u als klant volledig te ontzorgen.

Omdat het onze bewuste keuze is om alles te doen met eigen, door onszelf opgeleide gemotiveerde mensen, houden we ook de volledige regie over de uitvoering van uw keuken. Dat vertaalt zich in hoge klanttevredenheid.

Voor een SieMatic keukens beoordeling, bezoek diverse onafhankelijke reviewsites.

Maak verder kennis met onze SieMatic adviseurs.

SieMatic-verkoopadviseurs-Haarlem-Keur-Keukens
Adviesgesprek-keuken-kopen

Keur Keukens onderscheidt zich van overige SieMatic dealers door:

 • Aparte SieMatic showroom waarin actuele SieMatic concepten in een inspirerende ambiance worden gepresenteerd als onderdeel van een totaal interieur
 • Brand Room met uitgebreide presentatie fronten in kunststof, fineer, simi-lak, smartlak en lak. Met uitzondering van fineer vindt u deze ook terug in de SieMatic showroomkeukens. Smartlak voorziet de oppervlaktes van de keukenfronten van een laklaag.
  Lak is een premium lakafwerking waarbij front het rondom gelakt is, inclusief zijkanten
 • Gecertificeerd SieMatic dealer met verkopers die regelmatig worden getraind om u perfect te kunnen begeleiden op weg naar uw droomkeuken
 • Transparante werkwijze waarin openheid centraal staat
 • Creativiteit in het ontwerpen van keukenconcepten
 • Tijd en rust om uw perfecte SieMatic samen te stellen
 • Keukenapparatuur van bekende merken
 • Materials Center met uitgebreide werkbladpresentatie en grote sortering tegels
 • Greeplijst presentatie met verschillende greeplijsten
 • MultiMatic ruimte-indeling concepten
 • Perfecte service met name ook in het traject na-handtekening
 • Beste keukenmontage door eigen professionals
 • Alles onder 1 dak, van advies tot bestelling, levering en montage
 • Unieke werkwijze met vier ijzersterke beloftes
 • Hoogste klanttevredenheid, lees het op reviewsites
 • Bewezen reputatie voor SieMatic keukens Haarlem met jarenlange ervaring
Keuken verkoop - nettoprijzen en transparante offertes
Showroom Keur Keukens Haarlem

Een SieMatic keuken van Keur Keukens belooft uitmuntend keukendesign en jarenlang zorgeloos keukengenot. Als familiebedrijf streven wij naar uitsluitend tevreden klanten.

Onze voor SieMatic opgeleide en gecertificeerde adviseurs kennen tot in detail de facetten van het veelzijdige en unieke karakter van de SieMatic CLASSIC.

Door aandachtig in te gaan op uw wensen openen ze nieuwe speelruimte om uw persoonlijke ideeën te ontwerpen en te realiseren.

Leer de wereld van SieMatic CLASSIC kennen en ontdek de mooiste woonstijl: die van uzelf.

SieMatic keuken in de Classic collection

Een SieMatic keuken: verschil met andere keukenmerken

De liefde voor detaillering, de graad van perfectie en de kwaliteit van de gekozen materialen maakt SieMatic keukens onderscheidend van andere merken.

Ontworpen vanuit uw gevoel, in toewijding en vakliefde vervaardigd. Zoals het SieMatic Kitchen Interior Design dat een breed scala aan fijn hout biedt.

Vanwege het intensieve gebruik van de keuken moeten de materialen van uitstekende kwaliteit en perfecte afwerking zijn om een lange levensduur te garanderen. SieMatic meubelfronten in kunststof of HPL zijn zwaar te belasten, extreem onderhoudsvriendelijk en uiterst hygiënisch.

Ze hebben een perfecte, hoogwaardige laklaag en in uitvoeringen als ‘wild oak’, ‘oak provence’ of ‘pine titan’ bezitten ze een verbluffend natuurlijke uitstraling.

SieMatic keukens in de Classic collection met lades voorzien van binnenlades
SieMatic keukens in Classic collection met donkere glasdeuren

Superieure afwerking voor elegantie en praktisch gemak

De SieMatic CLASSIC in lak geeft elegantie aan woonkamermeubelen en beschermt ze tegelijkertijd ook zodat ze bestand zijn tegen intensief gebruik, zoals dat in de keuken of aan een los keukeneiland het geval is.

De exclusieve SieMatic SQ-gelakte fronten zijn vervaardigd in Superior Quality (SQ). Deze lak wordt toegepast in een innovatief verwerkingsproces, flexibel afgestemd op uw wensen. Maar ook duurzaam: premium kwaliteit, ‘made in Germany’ gegarandeerd.

SieMatic SimiLaque, in mat of hoogglans, heeft een even elegante als hoogwaardige uitstraling. Dit is een visueel en financieel aantrekkelijk alternatief voor de exclusieve SieMatic SQ lakfronten.

Diverse aanrechtbladen voor keukens SieMatic

De materiaalkeus voor het aanrechtblad dient de stijl van uw keuken evengoed. Het spectrum van hoogwaardige werkbladuitvoeringen is bij SieMatic uitzonderlijk groot. Van materiaalsoort en –dikte tot randafwerking: u heeft de keus.

Wat het ook wordt, bij SieMatic heeft u de zekerheid dat zelfs het extravagantste materiaal zo is veredeld dat het uitermate geschikt is voor intensief gebruik.

SieMatic-keuken in de Pure collection
SieMatic-Classic-hoekkeuken

SieMatic keukens sluiten altijd aan bij uw persoonlijke lifestyle. Daarom is elke SieMatic individueel maatwerk dat vanaf de grond tot stand komt in een keukenconcept, passend in uw ruimte en aansluitend bij uw levensstijl.

De onbetwiste innovatiekracht, de prestigieuze uitstraling en de vergaande verpersoonlijking van de SieMatic CLASSIC maken de keus voor een SieMatic keuken tot een vanzelfsprekende keus. Een keus die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Daarom zijn SieMatic keukens anders dan anders.

SieMatic-Classic-lifestyle

SieMatic Interieursystemen vervolmaken uitmuntend keukendesign

Uitmuntend keukendesign omvat bij SieMatic het soepele samenspel tussen het exterieur en het interieur van de keuken.

Want onder werkbladen en achter de fronten schuilt de waardevolle kern van een SieMatic keuken: de interieursystemen, die zowel door hun schoonheid als hun intelligente indeling overtuigen. En door zowel hun harmonieuze materiaalkeus als hun uitmuntende kwaliteit.

Ontdek de schoonheid van:

 • Gepatenteerde SieMatic Multifunctionele Rails
 • Multimatic opbergsysteem tot 30% meer opbergruimte
 • Individuele kastindelingsystemen
 • SieMatic Floating Spaces Wandpaneelsysteem

Overtuigend door hun liefde voor het detail.

SieMatic S1
SieMatic keukens

1. Gepatenteerde SieMatic Multifunctionele Rails voor kasten

De gepatenteerde SieMatic Multifunctionele Rails benutten uw ruimte optimaal. Ze helpen u om uw keukengerei overzichtelijk te sorteren. Dit SieMatic interieursysteem is beschikbaar voor ieder SieMatic-kastelement en voor elke deur.

2. Ervaar het comfort van MultiMatic in onze showroom

In onze showroom vindt u het complete MultiMatic concept gepresenteerd. Hier ervaart u de vrijheid die u bij SieMatic hebt om uw persoonlijke keuzes te maken over uw keukenindeling.

Dankzij het uiterst flexibele SieMatic interieursysteem MultiMatic kunt u hoge, boven- en onderkasten systematisch en individueel inrichten. Zo kunt u tot 30% meer opbergruimte realiseren en haalt u meer uit uw keuken.

U ziet MultiMatic bijvoorbeeld als onderdeel van een kookeiland gepresenteerd. U doet inspiratie op voor diverse lade-indelingen die plaats geven aan uw kookbenodigdheden. Van kruiden tot keukenapparaten en andere persoonlijke keukenaccessoires die u graag gebruikt in de keuken.  

SieMatic-MultiMatic-interieursysteem
SieMatic Classic met aluminium lade interieursysteem

3. Individuele indeling van uw SieMatic keukenkasten

Voor de individuele uitrusting van keuken- en voorraadladen staan eveneens verscheidene SieMatic-systemen ter beschikking.

Met een duidelijk herkenbare grafische vormgeving is het aluminium interieur een lust voor het oog. Voor die uitstraling zorgt de innovatieve materiaalcombinatie van Flock, aluminium, licht eiken, donker rookkastanje en porselein, plus de tot in detail perfect uitgevoerde afwerking.

Het hout heeft een unieke bewerkingsmethode ondergaan, waarbij kastanjehout in z’n geheel wordt gekleurd door roken, in plaats van het beitsen of lakken aan de oppervlakte. Zo zijn en blijven lichte krassen onzichtbaar.

Intelligente, hedendaagse oplossingen zoals de geïntegreerde USB-aansluiting geven uw SieMatic keuken nog meer waarde. U kunt de indeling en uitrusting van het aluminiumsysteem compleet naar uw individuele wens samenstellen.

4. Elegante wandpanelen tussen keuken en woonkamer

Uniek bij de SieMatic CLASSIC collection is de elegante oplossing om keukens te verbinden met leefgedeeltes, het SieMatic FloatingSpaces Paneelwandsysteem. Optisch ontstaat een elegante eenheid van zithoek en eetgedeelte tot in de volledig uitgeruste open keuken met al zijn functionaliteiten.

De wandpanelen kunnen ook als deuren van de keukenkastelementen worden ingezet.

De wandpanelen zijn tot op de millimeter leverbaar en beschikbaar in de meeste soorten oppervlakken van het SieMatic-programma. Soms worden het SieMatic FloatingSpaces Paneelsysteem ingezet om ruimte te geven aan accessoires of een geïntegreerd afzuigsysteem, in plaats van bovenkasten.

SieMatic-adviseur-Joanne-2

Kies sfeer met SieMatic Color System

SieMatic ziet kleur als een belangrijk designelement die een bepaalde sfeer kan oproepen, zoals SieMatic truffelgrijs. Kleuren bepalen deels of een ruimte wordt ervaren als gastvrij, elegant, royaal, koel of comfortabel.

Een grijze landelijke keuken doet nu eenmaal anders aan dan zwarte moderne keukens of witte hoogglans keukens. De kleuren van het SieMatic Color Systeem zijn er natuurlijk van mat tot glanzend.

Het SieMatic Color System stelt u in staat om in een keuken verschillende materialen en meubelelementen te combineren. Zo laat u de nuances meetellen om de gewenste harmonie te creëren. Dit kan alleen bij een SieMatic keuken.

SieMatic ColorSystem, combineer meubelen uit het hele SieMatic assortiment
SieMatic-showroom-Haarlem-Keur-Keukens

Herkent u uw lifestyle in de SieMatic CLASSIC? Zoekt u een adviseur die met u meedenkt, niet stunt met prijzen en u jarenlang ontzorgt met uitstekende service? Dankzij onze unieke werkwijze doet u de beste aanschaf voor jaren.

Wij nodigen u uit om persoonlijk kennis te maken met het merk SieMatic én Keur Keukens.

U bent van harte welkom in onze kortgeleden gerenoveerde showroom om nog veel meer details te ontdekken. Wij laten u uw nieuwe keuken alvast beleven.

Wij adviseren u graag en verheugen ons op uw bezoek!