Kookeiland of keukeneiland, je raakt er niet over uitgepraat

Zonder twijfel is het kookeiland het meest veelzijdige onderdeel van de keuken. Een keukeneiland brengt namelijk zoveel nieuwe mogelijkheden! Denkt u bijvoorbeeld eens aan de werkruimte die een kookeiland met zich meebrengt. Of de grote opbergruimte die het keukeneiland bevat. En wat dacht u van plezierig werken, want waar beweegt u zich nu makkelijker dan in een keuken met keukeneiland?

Keukeneiland

Kookeiland brengt mensen samen

Het mooie van een kookeiland is, dat u zoveel nieuwe sfeermomenten aanboort. Kan uw maaltijd even wachten, dan neemt u gezellig met uw kopje thee even plaats in het zitgedeelte van uw keukeneiland, terwijl u ondertussen toch het eten in de gaten houdt. Of, uw bezoek raakt niet uitgepraat en komt in uw keuken zitten terwijl u ondertussen voorbereidingen voor een diner treft. Of, u gebruikt het keukeneiland om samen te ontbijten, spelletjes te doen, huiswerk na te kijken, je kunt van alles bedenken. Met een kookeiland bent u niet meer afgezonderd in uw keuken!

Keukeneiland

Helemaal bij de tijd met keukeneiland

Een populaire keukenindeling is momenteel het kookeiland met daarachter de hoge kast- en apparatuurwand, met hierin opbergruimte en apparaten op ooghoogte. Een strakke, moderne opstelling die alle apparaten mooi in rechte lijn toont en waarmee u ergonomisch aan de slag gaat rondom uw keukeneiland. U hoeft niet meer te bukken voor uw oven bijvoorbeeld. U doet gewoon alles op ooghoogte. Er zijn natuurlijk ook andere opstellingen te bedenken naast de genoemde parallelle opstelling van kookeiland en apparatuurwand. Zo zijn er driedelige opstellingen mogelijk, met bijvoorbeeld hogere en lagere gedeeltes, die u dan weer verschillend ten opzicht van elkaar positioneert. Wij hebben de smaak te pakken van het kookeiland! We verwelkomen u graag in onze showroom.

Kookeiland voor beperkt budget

Omdat een keuken met kookeiland vaak wat groter uitvalt, ligt haar aanschafprijs meestal ook iets hoger. Toch kunt u ook een keukeneiland overwegen wanneer het budget beperkt is. We passen creatieve manieren toe om een hoogwaardig kookeiland vorm te geven binnen het budget dat bij u past. Een optie is bijvoorbeeld, om minder ladekasten te nemen. Of, extra open ruimtes te creëren, ook dat scheelt. Laat u dus niet te snel belemmeren door uw budget. Soms is er veel meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld in onze DBselect collectie.

Oppervlakte voor keuken met keukeneiland

Voor de keuken met kookeiland moet uw ruimte minimaal zestien vierkante meter zijn. Kleinere oppervlaktes zorgen ervoor dat u minder beweeg- en leefruimte om uw keukeneiland hebt. Dit is niet aan te raden omdat het in de praktijk voor ergernis zal zorgen. Een nieuwe manier om uw keukeneiland toch plaats te bieden wanneer de ruimte beperkt is, is om een eventuele wand tussen keuken en kamer te verwijderen. Op de denkbeeldige grens van keuken en woonkamer wordt het kookeiland geplaatst. Deze constructie hebben we al herhaaldelijk mogen verzorgen voor onze klanten. U zult versteld staan van de ruimte die ontstaat voor uw kookeiland!

Landelijke keuken