Mooie groene lanen, een park, gedetailleerde architectuur en een waterrijke omgeving; de nieuwbouwwijk in Oegstgeest is een genoegen om in te wonen. Met het strand en de gezellige binnenstad van Leiden dichtbij hebben Jan en Nel van der Niet het er uitstekend naar hun zin. In hun gloednieuwe woning prijkt een prachtige landelijke keuken van Keur Keukens in Haarlem. Een groot fornuis en een sfeervolle uitstraling maken deze keuken tot een uitnodigende plek om te zitten. De rechte keuken is van alle moderne gemakken voorzien, zodat je hier uitstekend kunt koken.

Tot voor kort was Keur Keukens geen bekende voor het stel. Ze hadden juist een gesprek bij een keukenzaak in de omgeving gehad. De opdringerige manier van de verkoper vonden ze erg storend. “Toen we deze zaak verlieten zonder een definitief besluit over een keuken die we hadden gezien, zei de verkoper dat hij zijn baan kwijt zou raken wanneer we niet zouden tekenen.

Landelijke keuken

Ook werden we daarna thuis opgebeld met de vraag of we al een besluit genomen hadden,” vertelt Nel. Ze vond het ronduit onplezierig en googelde zo eens wat op internet, op zoek naar een degelijke, betrouwbare keukenspecialist die goed aangeschreven stond. Hun oog viel op Keur Keukens. Toch wel een beetje afwachtend stapten Jan en Nel de showroom binnen. Die bleek ruim en modern te zijn, met fraaie keukens. Eén keuken sprong er direct uit, die hadden ze ook op internet gezien. Probleem: Hij was alleen te groot voor hun woning.

“De verkoper verdient een 10. Echt een toppertje.””

Landelijke keuken met 6-pits fornuis
Landelijke keuken met tegelspoelbak

Toppertje

Samen met de verkoper werd gezocht naar een oplossing, die paste binnen hun keukenruimte en hun budget. Met name de correcte manier van benaderen, beviel Jan en Nel goed. “We kunnen er heel kort over zijn. De verkoper verdient een 10. Echt een toppertje.” Eigenlijk was tijdens het eerste gesprek de nieuwe keuken al helemaal rond. De kopers werden goed voorgelicht over alle mogelijkheden. Ze kozen voor een groot, zwart fornuis, een granieten aanrechtblad, een vaatwasser en veel lades om lekker veel keukenspullen in kwijt te kunnen. Ook zou er een schouw komen om het geheel extra sfeer te geven. Het plaatje was compleet, alleen wilden Jan en Nel graag bedenktijd. Keur Keukens maakt hier nooit een probleem van, dus ook nu werd er in alle rust afscheid genomen. “Dat was heerlijk. Ook thuis werden we niet opgebeld met de vraag of we al wisten of we de keuken zouden aanschaffen. Heel fijn. We hebben echt ‘ja’ gezegd op onze tijd”, blikt Nel terug. Nadien zijn ze nog twee keer in de showroom geweest voor wat aanpassingen. Als je nu naar de keuken kijkt, dan oogt het geheel sfeervol, en een tikje nostalgisch.

“We konden in alle rust nadenken over onze nieuwe keuken. Heerlijk!”

Nostalgie

Ondanks dat de keuken van alle moderne gemakken moest zijn voorzien, wilden Jan en Nel wel traditionele elementen in hun opstelling. En dat is goed gelukt. Kijk maar eens naar het schitterend granieten aanrechtblad met spatrand om de muur te beschermen tegen spetters en krassen. Een leuk detail aan de vierkante spoelbak is het zwart-witte tegelwerk. De ouderwetse kraan erboven past er uitstekend bij.

Landelijke keuken met granieten werkblad
Landelijke keuken met prachtige schouw

Verder lijkt het alsof het fornuis onder een grote schoorsteen staat. Dat komt omdat de ombouw van de afzuigkap een fraaie schouw heeft, die met twee zuilen op het aanrechtblad rust. Bekijk dan nog eens de antieke witjes tegen de achterwand, en het plaatje is compleet: Hier zou grootmoeders kachel ook gestaan kunnen hebben. Al met al een schitterend idee om op deze manier traditie en modern comfort met elkaar te verenigen! Jan en Nel zijn erg blij met hun keuken. Ook het bezoek aan Keur Keukens blijkt een uitstekend idee te zijn geweest. Ze raden deze specialist dan ook zeker aan!

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke keuken in rechte opstelling