De woning van Maria en Dennis is een nieuwe woning, landelijk en stoer, en heeft tal van unieke elementen. Een betonnen vloer, houten Douglas balken aan het plafond, een gemetselde binnenmuur met oude uitstraling en strak wit stucwerk zijn de absolute smaakmakers van het interieur. Uiteraard moest de keuken ook in het plaatje passen. Deze werd gerealiseerd bij Keur Keukens in Haarlem. Het ontwerp klopt perfect met de stoere, landelijke stijl van de woning.

De keuken heeft een lang eiland met een bar en aan beide zijden hoge kastenwanden. De houten balkensfeer van het plafond wordt opgeroepen door keukenkasten van wit gewassen eikenhout. Deze kasten zijn omvat in een fraaie, witte standbouw met dezelfde uitstraling als het witte stucwerk. De betonnen vloer wordt doorgevoerd in het robuuste betonnen aanrechtblad met bar. Met elkaar vormt het een schitterend geheel, een keuken die je echt nergens elders ziet.

Landelijk moderne keuken met apparatuurwand

Bijzonder fraai qua opstelling, schitterend doordacht in materiaalkeuze en kleuren, perfect afgewerkt voor deze mooie woning. ‘s Avonds ontstaat er een bijna feeërieke sfeer wanneer de verlichting in de witte standbouw aangaat. Warm en mat licht stroomt rijkelijk de keuken in; andere verlichtingspunten zijn eigenlijk niet nodig.

Dubbel gemak

Op de dubbele gootsteen krijgt Maria nog weleens reacties, want is dat niet too much als je een vaatwasser hebt? Maria zelf vindt het fijn. Als zij aan het koken is en ze stapelt haar vaat op in de ene gootsteen, en Dennis is ook bezig in de keuken, dan is de tweede gootsteen een handige uitkomst om elkaar niet in de wielen te rijden.

Landelijk moderne keuken

“Ik vind het heel mooi om de afzuigkap weg te werken”

Open plafond met grove balken

De afzuiging boven de inductiekookplaat was wel even een ‘ding’, want zou dat wel een mooie aanblik tonen? Maria en Dennis vonden dat een afzuigsysteem afbreuk deed aan de prachtige balken waar je doorheen kunt kijken tot aan de volgende verdieping. De Novy One bleek de oplossing; dit is een uniek afzuigsysteem dat geheel verzonken is in het aanrecht, en alleen omhoog komt wanneer de kookplaat in gebruik is. “Het bevalt me erg goed. Ik vind het heel mooi om de afzuigkap weg te werken. En het werkt uitstekend. Zelfs als ik met vier pannen kook, dan zie je het systeem de lucht naar zich toe trekken.”

Landelijk moderne keuken met inductiekookplaat
Landelijk moderne keuken

De handgrepen die niemand koos

De handgrepen zijn een verhaal apart. Want na een en ander bekeken te hebben, kwamen Dennis en Maria er toch niet helemaal uit. “Je kunt ook deze nemen,” zei de verkoper lachend terwijl hij megagrote, zwart glimmende grepen uit een la toverde. Het was eigenlijk een geintje, want deze grepen zijn zeker geen voor de hand liggende keus. Maar traditionele keuzes passen ook niet bij Dennis en Maria. Ze vielen er gelijk voor! Samen met de monteurs was het even puzzelen hoe ze het best tot hun recht zouden komen. Fier rechtop geplaatst pasten ze goed bij de keukenstijl en het had ook nog een ander voordeel, want zo veroorzaken ze het minste druk op de keukendeur.

“Hoe een keukenspecialist het traject-na-handtekening uitvoert en zaken afhandelt vinden wij belangrijk.”

Sterk in traject-na-handtekening

Een bijzondere keuken voor een bijzondere woning dus, hoewel dat niet in eerste instantie was wat Dennis en Maria naar Keur Keukens trok. Wat zij belangrijk vinden is, hoe een keukenspecialist het traject-na-handtekening uitvoert en zaken afhandelt. En hoe is de service bij zo’n bedrijf? Dennis en Maria waren al eens naar keukenzaken in Duitsland gereden, maar dat beviel hen slecht.

Landelijk moderne keuken met veel bergruimte in eiland

Keur Keukens gaf hen echter wel vertrouwen. Het gaat hen er niet zozeer om, dat alles in één keer perfect in orde is. Maar stel dat er dingen misgaan, dan moet het wel adequaat worden verholpen. En dat is iets waar Keur Keukens zich tot het uiterste toe inzet.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijk moderne keuken met eiland