“We weten nog goed dat er een wereld voor ons open ging toen we de showroom bij Keur Keukens binnenkwamen. Wat heerlijk, die rust. We werden vriendelijk welkom geheten. ‘Kijkt u rustig rond, en als u vragen hebt, we zitten daar,’ zeiden ze. En zo liepen we hier een tijd rond. Toen we wat vragen hadden, bespraken we die tijdens een kop koffie”, vertellen Jan en Daphne Tooms uit Petten (nabij Alkmaar).

“Dat ging op een heel relaxte, ontspannen manier. Geen gepush en geen gezwaai met kortingen die alleen op die dag gelden. De verkoper was de rust zelve. Wat ons bijzonder plezierde, is dat hij, hoe druk het ook was, werkelijk àlle tijd voor ons nam. En hij dacht goed mee. We hadden nog geen vastomlijnde ideeën van hoe onze keuken eruit zou komen te zien. Behalve dan dat hij strak en modern moest zijn. Maar verder vonden we het belangrijker dat we onze keuken bij een goed bedrijf zouden aanschaffen.”

Betrouwbare zaak

“Voor ons vorige huis waren we namelijk stad en land afgegaan voor een keuken, tot we eindelijk ergens uitkwamen waarvan we dachten: die is het. Dat was het ook, tot en met de verkoop. Maar het traject daarna ging zo slecht. Het duurde echt een half jaar voordat onze keuken compleet was. Dat wilden we dus nooit meer. We wilden onze keuken kopen bij een bedrijf waar het in één keer goed zou zijn en waar de garantie wordt nagekomen. Toen we op internet gingen zoeken, zagen we dat Keur Keukens goed aangeschreven staat. Bovendien zitten ze bij ons om de hoek. Dus stapten we daar eens binnen.”

Bekijk groter
Keuken Petten in U-vorm

“We voelden ons gezien, maar werden heerlijk met rust gelaten”

“Graag wilden we iets doen met de enorme ruimte, want onze keuken is best groot. Gaandeweg ontstond het idee voor een U-opstelling met kookeiland. Dat vonden we uniek en speciaal, en we raakten er erg enthousiast over. Keur had er goed over nagedacht en stelde ons een plafondafzuigkap voor. ‘Want,’ zeiden ze, ‘u bent lang. Dan kijkt u altijd tegen een afzuigkap aan, dat gaat hinderen.’ Ze hebben een mooie koof getimmerd en naadloos afgewerkt. Hier is de plafondafzuiging in verborgen. Het werkt prima. Ik heb zelfs oliebollen binnen kunnen bakken. Dat ging uitstekend! We hebben een mooi aanrechtblad uitgezocht. De uitstraling van composiet vinden we erg mooi, het past heel goed bij de keuken als geheel. Het is sterk materiaal, dat is ook een voordeel."

"Ook hebben we gekozen voor een goede, aparte oven met verschillende verwarmingsmethodes. Het makkelijke aan deze oven is, dat hij zelfreinigend is. We wilden veel opbergruimte. Maar omdat je boven een kookeiland geen kasten kunt hangen, heeft Keur iets bedacht met extra opbergruimte in het kookeiland. Daar komen we nu prima mee uit.”

Bekijk groter
Keuken Petten met veel kastruimte in kookgedeelte

Aanrader

“We zijn over Keur zeer tevreden en we zouden ze zeker aan anderen aanraden. Ook de montage verliep bijzonder goed. De monteurs werkten keurig. Ze ruimden hun spullen op, maakten zo min mogelijk rommel en ze dachten goed mee. Dat merkten we bij het aanrechtblad dat in de fabriek te lang was afgezaagd. Door het iets te schaven, konden ze het perfect passend krijgen. En ik moet zeggen, je ziet er niks van, ook al is het handwerk.”

“Daarna hebben we ervaren dat de service van Keur ook uitmuntend is. Onze koelkastdeur trok krom want de voorzetdeur bleek te zwaar. Dit heeft Keur vlot verholpen. Ook zat er een buts in de koelkastdeur. De verkoper zei: ‘Nou, dat mag helemaal niet. Daar ontvangen jullie gewoon een nieuwe voor. Heel vlot werd er een nieuwe koelkastdeur geleverd. Nu sluit alles perfect.” 

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.