Onderdeel van DB KEUKENS
Menu

SieMatic Classic verbindt klassiek en modern tot persoonlijk interieur

Wie met een open blik om zich heen kijkt, ziet dat er niet een standaard klassiek design is. Ook het klassiek ontwerp is in ontwikkeling en leidt tot veelzijdigheid in interieurdesign, voortkomend uit individuele uitingen van persoonlijkheden. Met de SieMatic lifestyle Classic worden wereldwijd woonruimtes gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect weerspiegelen. Dit concept van SieMatic volgt, evenals de Pure en de Urban, actuele lifestyle- en interieurtrends en maakt het mogelijk om keukens te ontwerpen die flexibel zijn, precies afgestemd op uw persoonlijke smaak.
Op deze pagina maakt u kennis met de SieMatic Classic Collection, leest u meer over de veelzijdige mogelijkheden en over de meest betrouwbare SieMatic keukenspecialist in de Randstad. 

Wat maakt de SieMatic Classic Collection zo uniek?

De SieMatic lifestyle Classic verbindt op unieke wijze historie met de moderne tijd. Fijnzinnige ontwerpen worden verrijkt met extravagante elementen. De combinatie van moderne elementen zoals glas en glanzende materialen brengen lichtheid en transparantie aan kenmerkende klassieke details zoals geprofileerde fronten.
Klassieke esthetiek wordt gecombineerd met moderne functionaliteit. Schuifdeuren van verfijnd marmer die visueel massief lijken, openen en sluiten verrassend licht. En de charmante Chinese bruidskast blijkt verrassend functioneel door een royale bestekkast of een comfortabele SieMatic inbouwkoelkast te verbergen. Bij SieMatic komt uw individuele variant van de klassieke keuken tot stand.

SieMatic keuken in de Classic Collection

Indelingsprincipe gebaseerd op Beaux-Arts

De indelings- en ontwerpprincipes van de Classic zijn gebaseerd op de exclusieve SieMatic Classic Beaux Arts collectie. Deze collectie is vernoemd naar de beroemde architectuurstijl die rond 1900 alle geldende regels doorbrak. Stijlen, vormen, kleuren en materialen, symmetrie en asymmetrie: u mag alles combineren tot een keuken die u ideaal vindt.

SieMatic Classic Collection is gebaseerd op de Beaux Arts principes

Introductie van de SieMatic Classic Collection

SieMatic heeft met de introductie van de drie liefstyles: Urban, Pure en Classic een innovatieve stap gezet. Niet de keuken zelf staat in deze collecties centraal, maar de mens, vanuit wiens behoeftes en leefpatroon de keuken wordt gevormd.
Met de lancering van de geheel vernieuwde Classic-lifestyle zet SieMatic een nieuwe stap op het gebied van tijdloos elegant kitchen interior design. Het verfijnde samenspel tussen klassieke en minimalistische stijlelementen verwijst naar traditie en het ambachtelijk toepassen van eerlijke en authentieke materialen. Dit wordt duidelijk zichtbaar met de vernieuwde, moderne variant van de traditionele Chinese bruidskast; nieuwe, hoogwaardige afwerkingen en volmaakte harmonie tussen binnen- en buitenzijde van de keuken.


SieMatic Classic interieur met natuursteen en klassieke elementen

De moderne variant van de traditionele Chinese bruidskast

Een opvallend keukenmeubel binnen de SieMatic-lifestyle Classic is de klassieke Chinese bruidskast. Op het edele fineer ‘zwartmat eiken’ zet het beslag, zoals grepen en knoppen in gepolijst nikkel, glanzende accenten. Deze bijzondere, gestileerde interpretatie van een klassiek meubel verleent het interieur elegante huiselijkheid en vormt het bewijs dat pure elegantie en gezelligheid geen tegenpolen zijn. Ook in functioneel opzicht is de kast een bijzonderheid: hij biedt extreem veel opbergruimte en is op verschillende manieren inzetbaar: als servieskast, als koel- en vrieskast of als een combinatie van beide.

Een Chinese bruidskast uit de SieMatic Classic Collection

Nieuwe houtafwerkingen in de Classic Collection

Voor nieuwe designmogelijkheden met exclusief hout zijn de SieMatic-afwerkingen platinum grey oak, truffle oak en smoked oak beschikbaar in de hoogwaardige, artisanale SieMatic fineerafwerkingen voor keukenmeubelen.
De oppervlakken van hout met hun glanzende lak of juist nerftextuur maken de SieMatic keukenmeubelen en interieurs achter glazen deuren tot ware eyecatchers. Een bijzonder expressieve variant is die waarbij de nerfstructuur van het fineer zich exact naast elkaar herhaalt. Een mooi staaltje van ambachtelijk vakmanschap en moderne productie dat u terug ziet in onze houten keukens. Deze genieten nog altijd een grote populariteit, want ze stralen warmte en natuurlijkheid uit.

SieMatic Classic keuken met houtafwerking

Volmaakte harmonie tussen binnen- en buitenzijde

Achter elke deur en lade ontdekt u bij SieMatic een perfecte wereld: materiaalcombinaties van Flock en porselein, aluminium, licht eiken of donker rookkastanje zorgen voor een fascinerende harmonie in vorm, kleur, oppervlaktes en inhoud. Het hout heeft een unieke bewerkingsmethode ondergaan, waarbij kastanjehout in z’n geheel wordt gekleurd door middel van roken, in plaats van het beitsen of lakken aan de oppervlakte. Zo zijn en blijven lichte krassen onzichtbaar.
De aluminium interieursystemen voor lades en andere uittrekbare onderdelen bevatten eigentijdse toepassingen zoals de geïntegreerde usb-poort en onbegrensde indelingsmogelijkheden van de SieMatic voorraadkast, lades en uittrekkasten. Dit verschaft u tot 30% meer opbergruimte.

SieMatic Classic met aluminium lade interieursysteem

Nieuwe, hoogwaardige afwerkingen

Onder de aantrekkelijkste nieuwe ontwikkelingen bevinden zich stilistische vernieuwingen zoals de elegante metalen randen voor SieMatic StoneDesign-werkbladen. Ook de elegante metalen wallframes die speciaal ontwikkeld zijn voor aan de wand, zijn belangrijke noviteiten omdat ze de ruimte extra allure verschaffen.
Nieuw is de SieMatic AntiPrint-coating. Dit voorkomt vingerafdrukken op hoogwaardige matte oppervlakken in SieMatic SQ-lak of de nieuwe zijdeglans SieMatic SimiLaque.
Deze afwerking is niet alleen beschikbaar in het hele SieMatic ColorSystem, maar ook in de 1950 NCS-tinten van het SieMatic Individual ColorSystem.

SieMatic Classic Beauxarts S2 met wit aanrechtblad
SieMatic Classic keuken

De betrouwbaarste SieMatic keukenspecialist

De SieMatic Classic collection laat u spelen met stijlen en componeert schijnbaar tegenstrijdige elementen tot een harmonieus geheel. In de SieMatic Classic collection ontdekt u de mooiste woonstijl: die van uzelf.
De adviseurs van Keur Keukens benutten alle creatieve speelruimte van de SieMatic Classic collection. Door veel tijd te besteden aan uw wensen, openen ze nieuwe ontwerpruimte om alles naar uw eigen smaak te combineren. Het hoeft niet altijd een aanrechtblad van roestvrij staal te zijn: bij SieMatic hebt u keus uit veel kleine, fijne elementen die met hun fraaie metaaltinten de verschijning van een klassieke keuken bijzondere glans verlenen.

Het Material Center, compleet overzicht van alle mogelijkheden

Perfecte montage door eigen monteurs

Voor renovatie of montage van uw SieMatic keuken hebben onze SieMatic-monteurs een apart trainingsprogramma doorlopen. Zo kunt u er van op aan dat de allerhoogste kwaliteitseisen worden behaald. Dankzij onze uiterst precieze plaatsing zult u uw keuken hoog waarderen. Wat zeker meespeelt in uw tevredenheid, is de mentaliteit van de monteurs die allen bij ons in dienst zijn. In al ons handelen streven wij naar de hoogste klanttevredenheid, zeker bij onze montage. Hierdoor zijn onze montagemedewerkers net zo gedreven als elke andere medewerker om uw wensen centraal te stellen. U zult het merken tijdens de montage en wanneer er nazorg nodig is.

Montage van keukens en badkamers door eigen monteurs

De onweerstaanbare kracht van gepassioneerde medewerkers

Wat we bij Keur Keukens, onderdeel van het familiebedrijf DB KeukenGroep, gemeen hebben, is een enorme drive om het onze klanten naar de zin te maken. U te ontzorgen. Van uw keus voor Keur Keukens zult u dus niet snel spijt krijgen. Temeer omdat:

  • U ruime keus hebt uit een compleet aanbod keukens, ook showroomkeukens
  • U altijd een transparante offerte ontvangt, met nettoprijzen
  • U centraal staat, dat merkt u aan onze ‘Afspraak=afspraak – mentaliteit’
  • U uitmuntende service ontvangt en 10 jaar garantie op eigen montage

Onze unieke werkwijze waarderen klanten gemiddeld met een 9,8! Bekijk honderden klantbeoordelingen online en ervaar onze gastvrijheid, deskundigheid en uitmuntende service tijdens een vrijblijvende showroombezoek.

SieMatic-Classic-lifestyle

Hoelang gaat SieMatic keuken mee? Ontdek de perfecte wereld van SieMatic

De liefde voor detaillering, de graad van perfectie en de kwaliteit van de gekozen materialen maakt SieMatic keukens onderscheidend van andere merken. Ontworpen vanuit uw gevoel, in toewijding en vakliefde vervaardigd. Zoals het SieMatic Kitchen Interior Design dat een breed scala aan fijn hout biedt.
Vanwege het intensieve gebruik van de keuken moeten de materialen van uitstekende kwaliteit en perfecte afwerking zijn om een lange levensduur te garanderen. SieMatic meubelfronten in kunststof of HPL zijn zwaar te belasten, extreem onderhoudsvriendelijk en uiterst hygiënisch. Ze hebben een perfecte, hoogwaardige laklaag en in uitvoeringen als ‘wild oak’, ‘oak provence’ of ‘pine titan’ bezitten ze een verbluffend natuurlijke uitstraling.

Unieke interpretatie van klassieke thema’s

De sterke contrasten zoals matte en glanzende oppervlakken, lichte en donkere materialen, gladde en geprofileerde fronten, greeploos en met SieMatic handgrepen, de fronten met gefacetteerde lijsten en de symmetrische opstelling van de meubels zijn klassieke thema’s die SieMatic verwerkt in de Classic collectie. Met grafisch heldere kastelementen in matzwart uit de SieMatic kleuren collectie en door de toepassing van edelstaal verkrijgt elk ontwerp hierdoor een moderne uitstraling. Evenals de manier waarop een praktische thee- en koffiekeuken is vorm gegeven, bestaande uit in de muur verzonken kasten. Wanneer zij niet gebruikt wordt is ze nauwelijks zichtbaar, subtiel verborgen door middel van een schuifsysteem.

SieMatic Classic Collection: keuken met eiland in de Beauxarts SE stijl en met mat zwarte kasten

Superieure afwerking voor elegantie en praktisch gemak

De SieMatic Classic in lak geeft elegantie aan woonkamermeubelen en beschermt ze tegelijkertijd ook zodat ze bestand zijn tegen intensief gebruik, zoals dat in de keuken of aan een keukeneiland het geval is. De exclusieve SieMatic SQ-gelakte fronten zijn vervaardigd in Superior Quality (SQ). Deze lak wordt toegepast in een innovatief verwerkingsproces, flexibel afgestemd op uw wensen. Maar ook duurzaam: premium kwaliteit, ‘made in Germany’ gegarandeerd.
SieMatic SimiLaque, in mat of hoogglans, heeft een even elegante als hoogwaardige uitstraling. Dit is een visueel en financieel aantrekkelijk alternatief voor de exclusieve SieMatic SQ lakfronten.

SieMatic Classic keuken met gelakte fronten

Royaal, koel of huiselijk

De kleur van uw keuken bepaalt de stemming in uw interieur. Gastvrij, elegant, royaal, koel of comfortabel, welke kleur u kiest, altijd roept het een sfeer op. Daarom is een weloverwogen omgang met kleur nodig, en mogelijk dankzij het SieMatic Color System. Hiermee kunt u meubelelementen uit het hele SieMatic-programma met elkaar combineren, met veel aantrekkelijke kleuren, in mat en glanzend.

SieMatic ColorSystem, combineer meubelen uit het hele SieMatic assortiment

Diverse aanrechtbladen

De materiaalkeus voor het aanrechtblad dient de stijl van uw keuken evengoed. Het spectrum van hoogwaardige werkbladuitvoeringen is bij SieMatic uitzonderlijk groot. Van materiaalsoort en –dikte tot randafwerking: u heeft de keus. Wat het ook wordt, bij SieMatic heeft u de zekerheid dat zelfs het meest extravagante materiaal zo is veredeld dat het uitermate geschikt is voor intensief gebruik.


Meer lezen over SieMatic keukens? Bekijk ook de andere stijlen van SieMatic op onze website, lees meer over ons bedrijf of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie en inspiratie in onze showroom.

Keuken met eiland in SieMatic Classic stijl, met natuurstenen aanrechtblad