Glazen aanrechtblad

U houdt van design, u houdt van strak, uw keuken moet allesbehalve traditioneel zijn. Hier past het glazen aanrechtblad uitstekend! Want, ook al is glas al eeuwenoud, de toepassing als aanrechtblad is vrij recent en uniek. Met een glazen aanrechtblad in de keuken maakt u van uw design keuken iets bijzonders. Iets fraais, en luxe.

Glazen aanrechtblad

Glazen aanrechtblad

Een glazen aanrechtblad bestaat uit thermisch gehard glas. Dit glas wordt verhit tot circa 650°C waarna het wordt afgekoeld door gestuwde koude lucht. Gehard glas is sterker dan normaal glas en dit maakt het zo geschikt als glazen aanrechtblad in de keuken. U kunt kiezen uit diverse glassoorten en glasdiktes. De onderkant kan in veel kleuren worden gespoten. Neem uw RAL-of Sikkenskleuren mee naar de showroom en we vinden een glazen aanrechtblad dat bij u past!

Nadelen van glazen aanrechtblad

Een nadeel van een glazen aanrechtblad is, dat onder invloed van uv-straling, uw glazen aanrechtblad kan verkleuren. De mate waarin dit plaats vindt, is afhankelijk van de hoeveelheid zon die binnenkomt. En de mate waarin verkleuring zichtbaar is, hangt ook af van uw gekozen kleur. Maar buiten dit, is een glazen aanrechtblad een uitstekend alternatief voor iemand die eens iets anders wil in de keuken!

Glazen aanrechtblad

Voordelen van een glazen aanrechtblad

Het glazen aanrechtblad heeft zeker z'n voordelen. Het is vlekbestendig (wel opletten met agressieve middelen) en onderhoudsarm. Het enige wat u hoeft te doen is na gebruik reinigen. Dit kunt u doen met een vochtige doek of met Cif zonder Citroen. Daarnaast is het ook hygiënisch, want in een glazen aanrechtblad dringt geen vocht of vuil. Wel kan water kringen achterlaten, in verband met kalk die in het water zit. Daarom adviseren we onze klanten altijd om vochtige plekken direct af te nemen. Het glazen aanrechtblad is hittebestendig, maar wees toch wel altijd voorzichtig met hete pannen. Het gebruiken van onderzetters is het meest veilig. Zo voorkomt u dat uw aanrechtblad breekt als gevolg van een thermoshock. Het glazen aanrechtblad is krasvast, maar niet krasvaster dan andere materialen. U kunt altijd beter onderzetters gebruiken en snijplanken om ervoor te zorgen dat uw glazen aanrechtblad zo lang mogelijk mooi blijft.

Lees over andere aanrechtbladen

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 331 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Montage door eigen vakmensen met 10 jaar garantie
  • Transparante offertes met nettoprijzen
  • Alle processen in eigen beheer
Button afspraak is afspraak