Composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad bestaat uit kwarts, graniet en hars dat gemengd en daarna onder hoge druk en temperatuur in een mal tot een plaat wordt gevormd. Hierdoor is een composiet aanrechtblad makkelijker op maat te maken. Dit is een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een natuurstenen aanrechtblad. Een ander voordeel van een composiet aanrechtblad ten opzichte van graniet is, dat er vele kleurstellingen mogelijk zijn. Een composiet aanrechtblad past werkelijk in elke stijl keuken. Het is een waardig alternatief voor natuursteen en doet qua uitstraling ook niet onder voor dit type werkblad.

Composiet aanrechtblad

Krasbestendig aanrechtblad

Het hars in het composiet aanrechtblad maakt het materiaal hard en beter bestand tegen krassen. Een composiet aanrechtblad is daardoor vele malen krasvaster. Toch adviseren we altijd om snijplanken te blijven gebruiken. Dan bent u optimaal verzekerd van een blijvende schitterende look.

Composiet aanrechtblad, lees meer over de voordelen en nadelen

Onderhoudsvriendelijk composiet

Composiet staat bekend vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid en hygiëne. Vocht en vuil trekken niet in in dit aanrechtblad. Agressief vuil zoals thee, olie of vruchtensap moet wel direct verwijderd worden om intrekken te voorkomen. Voor de dagelijkse reiniging kunt u volstaan met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Eventueel kunt u, wanneer u een extra bescherming wilt, uw aanrechtblad laten impregneren.

Composiet aanrechtblad

Composiet is oerdegelijk

Composiet is goed bestand tegen hitte. Blijft u toch echter onderzetters gebruiken onder uw hete pannen. De hitte kan namelijk een thermoshock veroorzaken. Dit kan voor lelijke verkleuringen in uw aanrechtblad zorgen.

Lees over andere aanrechtbladen
Composiet aanrechtblad
Composiet aanrechtblad