Belgisch hardsteen aanrechtblad

Het Belgisch hardsteen aanrechtblad is een van de meest bijzondere aanrechtbladen dat er is. Dit heeft mede te maken met de herkomst van het materiaal. Er is maar 1 plek ter wereld waar echt Belgisch hardsteen vandaan komt, en dit zijn de Ardennen. Wij leveren uitsluitend authentiek materiaal, waardoor u verzekerd bent van klasse en kwaliteit. U kunt dit ook zien aan de uitstraling van het Belgisch hardsteen aanrechtblad. Dit is donker van kleur en heeft een karakteristieke donkerblauwe gloed met lichtere adertjes. Afhankelijk van de bewerking koopt u een grijs tot lichtblauwe variant of donkerblauw tot zwart.

Belgisch hardsteen aanrechtblad

Belgisch hardsteen in diverse keukens

Het Belgisch hardsteen aanrechtblad past perfect in diverse keukens. Zo komt u het Belgisch hardsteen aanrechtblad tegen in landelijke en houten keukens, maar ook in klassieke of juist moderne keukens. Met de juiste afwerking geeft u het Belgisch hardsteen aanrechtblad de sfeer die bij uw keuken past. Van grof geschuurd tot hoogglans gepolijst. Ook qua randafwerking zijn er diverse mogelijkheden. Bij Belgisch hardsteen is het bijzonder fraai wanneer de rand gefrijnd wordt. Een gefrijnde rand is een rand waar handmatig of machinaal sleufjes in zijn aangebracht. Hierdoor krijgt het Belgisch hardsteen aanrechtblad een extra sfeervolle uitstraling die erg goed past bij een landelijke keuken.

Nadelen Belgisch hardsteen aanrechtblad

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het Belgisch hardsteen aanrechtblad hard, maar wel poreus. Dit maakt het Belgisch hardsteen aanrechtblad gevoelig voor krassen en vlekken. Zullen krassen voor de ene persoon een groot probleem zijn, voor iemand anders die houdt van doorleefde materialen vormen krassen misschien geen enkel probleem. In het eerste geval kunt u het beste onderzetters gebruiken om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad te beschermen tegen krassen. Ook is het Belgisch hardsteen aanrechtblad niet bestand tegen alle vloeistoffen. Vruchtensappen, rode wijn, agressieve vloeistoffen bederven de vlekvrijheid van het Belgisch hardsteen aanrechtblad. Vetten en oliën laten ook sporen achter, maar u kunt deze uitwrijven. Hiermee geeft u uw Belgisch hardsteen aanrechtblad juist een diepere glans.

Belgisch hardsteen aanrechtblad

Vele toepassingen Belgisch hardsteen

Voor een perfecte en onderhoudsvriendelijke afwerking van uw keuken adviseren wij onze klanten altijd om smetplinten of achterwanden te overwegen. Deze kunnen in hetzelfde materiaal als uw Belgisch hardsteen aanrechtblad uitgevoerd worden. Gunt u uw keuken een smetplint van Belgisch hardsteen, dan maakt u uw keuken daarmee echt af.

 

Belgisch hardsteen aanrechtblad hittebestendig

Het Belgisch hardsteen aanrechtblad is een rotsvast, stevig en duurzaam werkblad. Het is ook goed bestand tegen hete pannen. Toch blijft er altijd een kans op een thermoshock. Dit zijn breuken of scheuren die een hete pan toch onverwachts kan veroorzaken. Geef dit geen kans en gebruik altijd onderzetters!

Onderhoud Belgisch hardsteen aanrechtblad

Wanneer u dagelijks uw Belgisch hardsteen aanrechtblad reinigt met een doek en wat water, dan houdt u het schoon en mooi. Op termijn heeft uw mooie Belgisch hardsteen aanrechtblad meer nodig. In onze collectie vindt u onderhoudsmiddelen voor dit schitterend natuurstenen werkblad. Daarnaast heeft uw Belgisch hardsteen aanrechtblad regelmatig impregneren nodig.

Lees over andere aanrechtbladen

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 331 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen